====== RECEPT BASCOTTI ====== ===== Ingredienten: ===== * 400 gram bloem * 50 gram suiker * 1 theelepel bakpoeder * 1 theelepel anijszaadjes * geraspte schil van 1 citroen * geraspte schil van 1 limoen * geraspte schil van 1 sinaasappel * 3 eieren * 3 eidooiers * 1 zakje vanillesuiker * 200 gram gehakte amandelen * (+ evt 150 gram gehakte pure chocolade) ===== Bereiding: ===== * Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2) * Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, en de geraspte schil in een mengkom. * Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom, en mix lichtjes. * Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten. * Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt. * Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem bestuift, anders blijft het deeg erg plakken). * Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit). * Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is. * Haal uit de oven, en laat de "rollen" afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 "rolletjes" overhoudt). * Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2). * Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken van 2 a 3 cm dik. * Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min.