voor circa 8 personen
2 blikjes kokosmelk (2×400 ml)
1 pakje kokos creme (400 ml)
8 dl water
4 blokjes kippenbouillion
2 limoentjes in stukjes gesneden (probeer volgende keer 1 want soep is wat zuur of beter, gebruik alleen de zest en het sap)
2 stengels citroengras grof gesneden
4 citroenblaadjes (djoeroe poeroet)
2 duimpjes fijngesneden gember
3 eetlepels tom yum pasta
4 teentjes knoflook, geperst
half bosje koriander, fijngesneden
500 gram (kastanje) champignons in plakjes (volgende keer 250 gram)
500 gram kipfilet in dunne reepjes
1 beker slagroom
Taugé
Breng de ingredienten (deel 1) aan de kook, en voeg ingredienten (deel 2 toe).
laat 15 minuten koken
op smaak maken met vissaus (zout) en eventueel suiker of meer kokos creme om het zuur te verminderen.
serveren in een kom met een handje tauge