RECEPT BASCOTTI

Ingredienten:

  • 400 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel anijszaadjes
  • geraspte schil van 1 citroen
  • geraspte schil van 1 limoen
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram gehakte amandelen
  • (+ evt 150 gram gehakte pure chocolade)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2)
  • Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, en de geraspte schil in een mengkom.
  • Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom, en mix lichtjes.
  • Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten.
  • Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt.
  • Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem bestuift, anders blijft het deeg erg plakken).
  • Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit).
  • Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is.
  • Haal uit de oven, en laat de “rollen” afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 “rolletjes” overhoudt).
  • Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2).
  • Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken van 2 a 3 cm dik.
  • Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min.
recepten/bakken/Bascotti.txt · Last modified: 2013/03/16 14:00 by bas
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0