Ingredienten:

1000 gr Turkse yoghurt (één emmertje) of 1 bakje total Griekse yoghurt

1 komkommer

2 à 3 teentjes knoflook

olijfolie

citroensap

witte azijn

dille

Bereidingswijze:

  • Bij gebruik van Turkse yoghurt: deze dient “opgehangen” te worden om overtollig vocht te verwijderen: leg een theedoek in een vergiet en leeg daar het emmertje yoghurt in. Minimaal een half uurtje laten staan. De yoghurt moet zo droog wordn dat deze gemakkelijk los komt van de theedoek. Voor de haastigen onder ons kan de yoghurt ook uitgeperst worden in de theedoek (voorzichtig omdat anders de yoghurt door het doek heen geperst kan worden). Griekse yoghurt (Total) kan direct gebruikt worden.
  • Doe de yoghurt in een kom.
  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in tweeën, en verwijder met een theelepeltje de zaden. Rasp de schoongemaakte komkommer fijn (met de hand of machine). Pers met de hand het meeste water uit de fijngesneden komkommer, en voeg deze toe aan de yoghurt.
  • Pers de knoflook fijn in de kom.
  • Meng het geheel
  • Voeg olijfolie toe tot een redelijke consistentie wordt bereikt
  • Maak op smaak af met citroensap en witte azijn, zodat het mengsel een frisse bite heeft zonder te zuur te zijn.
  • Meng tenslotte fijngesneden dille erdoorheen
  • Maak eventueel op smaak met een beetje zout
  • De tzatziki is het lekkerst als deze een tijdje “getrokken” heeft, na een nacht of langer in de koelkast. De smaken zijn dan goed verdeeld.
  • Bewaard in de koelkast kan de tzatziki tot een week gebruikt worden
recepten/Grieks/Tzatziki.txt · Last modified: 2013/03/17 20:11 by bas
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0