This is an old revision of the document!


  • RECEPT BASCOTTI ***

Ingredienten: 400 gram bloem 350 gram suiker 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel anijszaadjes geraspte schil van 1 citroen geraspte schil van 1 limoen geraspte schil van 1 sinaasappel 3 eieren 3 eidooiers 1 zakje vanillesuiker 200 gram gehakte amandelen (+ evt 150 gram gehakte pure chocolade)

Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2) Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, en de geraspte schil in een mengkom. Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom, en mix lichtjes. Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten. Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt. Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem bestuift, anders blijft het deeg erg plakken). Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit). Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is. Haal uit de oven, en laat de “rollen” afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 “rolletjes” overhoudt). Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2). Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken van 2 a 3 cm dik. Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min.

recepten/bakken/Bascotti.1354357146.txt.gz · Last modified: 2013/03/16 14:00 (external edit)
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0