This shows you the differences between two versions of the page.
recepten:bakken:Bascotti [2012/12/01 11:19] 127.0.0.1 external edit |
recepten:bakken:Bascotti [2013/03/16 14:00] (current) bas |
||
---|---|---|---|
Line 1: | Line 1: | ||
- | * RECEPT BASCOTTI *** | + | ====== RECEPT BASCOTTI ====== |
- | Ingredienten: | ||
- | 400 gram bloem | ||
- | 350 gram suiker | ||
- | 1 theelepel bakpoeder | ||
- | 1 theelepel anijszaadjes | ||
- | geraspte schil van 1 citroen | ||
- | geraspte schil van 1 limoen | ||
- | geraspte schil van 1 sinaasappel | ||
- | 3 eieren | ||
- | 3 eidooiers | ||
- | 1 zakje vanillesuiker | ||
- | 200 gram gehakte amandelen | ||
- | (+ evt 150 gram gehakte pure chocolade) | ||
- | Bereiding: | + | ===== Ingredienten: ===== |
- | Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2) | + | |
- | Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, | + | |
- | en de geraspte schil in een mengkom. | + | * 400 gram bloem |
- | Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom, | + | * 50 gram suiker |
- | en mix lichtjes. | + | * 1 theelepel bakpoeder |
- | Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten. | + | * 1 theelepel anijszaadjes |
- | Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt. | + | * geraspte schil van 1 citroen |
- | Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem | + | * geraspte schil van 1 limoen |
- | bestuift, anders blijft het deeg erg plakken). | + | * geraspte schil van 1 sinaasappel |
- | Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit). | + | * 3 eieren |
- | Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is. Haal uit de oven, en laat de "rollen" afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je | + | * 3 eidooiers |
- | ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 "rolletjes" overhoudt). | + | * 1 zakje vanillesuiker |
- | Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2). | + | * 200 gram gehakte amandelen |
- | Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken | + | * (+ evt 150 gram gehakte pure chocolade) |
- | van 2 a 3 cm dik. Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min. | + | |
+ | |||
+ | ===== Bereiding: ===== | ||
+ | |||
+ | |||
+ | * Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2) | ||
+ | * Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, en de geraspte schil in een mengkom. | ||
+ | * Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom, en mix lichtjes. | ||
+ | * Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten. | ||
+ | * Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt. | ||
+ | * Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem bestuift, anders blijft het deeg erg plakken). | ||
+ | * Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit). | ||
+ | * Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is. | ||
+ | * Haal uit de oven, en laat de "rollen" afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 "rolletjes" overhoudt). | ||
+ | * Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2). | ||
+ | * Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken van 2 a 3 cm dik. | ||
+ | * Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min. |