Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

recepten:bakken:Bascotti [2012/12/01 11:19]
127.0.0.1 external edit
recepten:bakken:Bascotti [2013/03/16 14:00] (current)
bas
Line 1: Line 1:
-      *  RECEPT BASCOTTI ***+====== RECEPT BASCOTTI ======
  
-Ingredienten: 
-400 gram bloem 
-350 gram suiker 
-1 theelepel bakpoeder 
-1 theelepel anijszaadjes 
-geraspte schil van 1 citroen 
-geraspte schil van 1 limoen 
-geraspte schil van 1 sinaasappel 
-3 eieren 
-3 eidooiers 
-1 zakje vanillesuiker 
-200 gram gehakte amandelen 
-(+ evt 150 gram gehakte pure chocolade) 
  
-Bereiding: +===== Ingredienten: ===== 
-Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2) + 
-Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, + 
-en de geraspte schil in een mengkom. +    * 400 gram bloem 
-Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom,  +    * 50 gram suiker 
-en mix lichtjes. +    * 1 theelepel bakpoeder 
-Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten.  +    * 1 theelepel anijszaadjes 
-Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt. +    * geraspte schil van 1 citroen 
-Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem +    * geraspte schil van 1 limoen 
-bestuift, anders blijft het deeg erg plakken). +    * geraspte schil van 1 sinaasappel 
-Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit). +    * 3 eieren 
-Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is. Haal uit de oven, en laat de "rollen" afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je +    * 3 eidooiers 
-ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 "rolletjes" overhoudt). +    * 1 zakje vanillesuiker 
-Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2). +    * 200 gram gehakte amandelen 
-Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken +    * (+ evt 150 gram gehakte pure chocolade) 
-van 2 a 3 cm dik. Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min.+ 
 + 
 +===== Bereiding: ===== 
 + 
 + 
 +    * Verwarm de oven voor op 170 graden (stand 3 1/2) 
 +    * Meng de bloem, suiker, een vleugje zout, het bakpoeder, de anijszaadjes, en de geraspte schil in een mengkom. 
 +    * Doe de eieren, eidooiers, en de vanille-suiker in een tweede kom,  en mix lichtjes. 
 +    * Meng het ei-mengsel, al mixend in de kom met droge ingredienten. 
 +    * Als het ei volledig is opgenomen in het mengsel voeg dan de amandelen (en evt de chocolade) toe, en mix tot het deeg één geheel vormt. 
 +    * Rol het deeg tot 3 rollen van circa 5 cm dik en 25 cm lang. (dit gaat het beste als je je handen en de ondergrond met een beetje bloem bestuift, anders blijft het deeg erg plakken). 
 +    * Bedek een bakplaat met bakpapier, en plaats de rollen hierop (zover mogelijk uit elkaar, want het deeg loopt nogal uit). 
 +    * Bak 25 tot 30 minuten, tot het lichtbruin geworden is. 
 +    * Haal uit de oven, en laat de "rollen" afkoelen (als ze erg uitgelopen zijn, kun je ze voor het afkoelen al in de lengte doorsnijden, zodat je 6 "rolletjes" overhoudt). 
 +    * Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden (stand 2 1/2). 
 +    * Snijd de koekrollen als ze zijn afgekoeld onder een lichte hoek in plakken van 2 a 3 cm dik. 
 +    * Leg de koekjes op hun kant terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 20-25 min. 
recepten/bakken/Bascotti.1354357146.txt.gz · Last modified: 2013/03/16 14:00 (external edit)
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0